by Anna&Maria

by Anna&Maria

2/27/2013

Silmät ovat sielun peili...

Nyt seuraa oodi silmänympärysiholle, sillä tuntuu että meillä se aiheuttaa kysymyksiä usein myös meillä asiakkaiden keskuudessa. Tämä tärkeä ihoalue jää usein myös hoitamatta.

Silmänympärysiho on iho alueista herkin ja ohuin ja siksi myös sen hoitaminen on vaikeaa. Jos muualla kasvoissa ihon paksuus on n. 1,0-1,6mm, on se silmänympärysalueella n. 0,33-0,36mm. Silmänympärysiholla myös talin eritys on vähäistä, sillä ripsien tyvet ovat oikeastaan ainoa paikka, jossa on talirauhasia. Ja ikävä kyllä, ne ikääntymisen merkitkin näkyvät silmänympärysalueella ensimmäisenä, siksi se vaatiikin jatkuvaa, hellävaraista hoitoa.

Silmänympärysiho kohtaa päivittäin monia sitä kuluttavia tekijöitä, kuten esimerkiksi silmäluomienliikkeet, stressin aiheuttama lihasjännitys, UV-säteily, tietokeella työskentely, ilmaston vaihtelu sekä meikki. Näistä johtuen voi alueella esiintyä mm. miliumeja (kuivuus), turvotusta, silmäpusseja (nesteen kertyminen esim. stressistä tai unenpuutteesta johtuen), tummuutta (perinnöllisyys, puutteellinen ravinto), juonteita (tämä ei varmaankaan tarvitse syitä ;)), yms. Koska iho on arka, myös allergisia reaktioita esiintyy silmänympärysiholla helpommin. 

Silmänympärysihon hoidosta sain tytöiltä seuraavanlaisia ohjeita:


 • Silmänympärysiho tulee puhdistaa huolellisesti sekä hellävaraisesti aamuin ja illoin sille tarkoitetuilla/sopivilla tuotteilla
 • Puhdistuksen jälkeen levitetään voide. Voide on hyvä levittää hieman pumppaavin liikkein silmän sisäkulmasta ulkokulmaan (lymfakanavien mukaisesti)
 • Silmänympärysvoidetta ei koskaan levitetä liikkuvalle luomelle!
 • Silmänympärysiholle on erittäin tärkeää käyttää sille suunnattuja tuotteita, esimerkiksi tummille silmänalusille on hyvä käyttää kevyempää geelimäistä voidetta ja kuivalle iholla taas ravitsevampaa voidetta. Myös viilentävät tuotteet ovat hyviä , sillä ne supistavat verisuonia (voidetta voi hyvin säilyttää esim. jääkaapissa). Silmänympärystuotteet ovat myös ophtalmologisesti testattuja.
 • Silmänympärysvoidetta voi käyttää myös huulten ympärillä, estämässä ryppyjen ja juonteiden muodostumista
 • Silmänympärysvoiteen käyttö olisi hyvä aloittaa silloin kun aloittaa meikkamisen

Silmänympärysiholle löytyy myös kosmetologilta erilaisia hoitoja, joilla ongelmia voidaan ehkäistä ja vähentää. Liikunta, hieronta ja kunnon yöunet tekevät myös ihmeitä ja runsas veden juonti on silmänympärysihonkin kannalta tärkeää. Vitamiinit joita alue kaipaa, ovat  A, C, D ja E.

Tässä vielä muutamia silmän jumppausniksejä (joita ei kyllä välttämättä kannata ruuhkabussissa kokeilla.. tai miksi ei? :D

 1. Liikuta silmiä vuoroin ylös, alas, vasemmalle ja oikealle
 2. Pyöritä silmiä sekä auki että kiinni
 3. Avaa silmät niin auki kuin mahdollista ja rentouta sen jälkeen
 4. Peitä silmät hetkeksi kämmenillä ja rentoudu
 5. Silmän sisänurka hellävarainen painaminen myös rentouttaa silmiä
...ja eikun jumppaamaan... :)

<3:lla Yade

P.S Tiesittekö, että muinaisessa Egyptissä silmämeikkiä käytettiin suojaamaan UV-säteilyltä ja hyönteisiltä? :D

P.S.S Mary Cohr:n valikoimista löytyy myös silmänympärysiholle sopiva kuorinta ja naamio voiteiden lisäksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti