by Anna&Maria

by Anna&Maria

2/17/2013

Kasvojen "kotihoito"


Jatkeena edelliseen postaukseeni kasvohoidosta, kerron seuraavaksi kasvojen "perus" kotihoidosta. (Koska harvalta meistä löytyy kosmetologia kotioloista, joka hoitaisi sen puolestamme. :D) Kasvojen kotihoito on tärkeää myös siksi, että se ylläpitää ihon "kuntoa" hoitolassa tehtävien hoitojen välissä (varsinkin silloin, jos hoidetaan jotain tiettyä ongelmaa). Kosmetologilla käynnin jälkeen saa hyvät tuotesuositukset juuri omalle ihotyypille.

Näin tytöt kertoivat kotihoidosta:

- Kaiken A ja O on ihon päivittäinen puhdistus, sillä se valmistaa ihon seuraaville tuotteille. Puhdistus tulisi tehdä aamuin illoin oman ihotyypin mukaisella tuotteella. Puhdistustuotteita löytyy paljon erilaisia, riippuen ihotyypistä sekä omista hoitotottumuksista. Puhdistuksen jälkeen olisi hyvä muistaa käyttää vielä kasvovettä, sillä se viimeistelee puhdistuksen ja palauttaa ihon ph-tasapainon.

- Viikottaiseen puhdistukseen kuulu ihon kuorinta (ihotyypistä riippuen 1-2 krt viikossa). Kuorinta tehdään aina puhtaalle iholle ja sen jälkeen on tärkeää käyttää kasvonaamiota, jottei iho pääse "kuivahtamaan" (myös naamio levitetään puhtaalle, kuivalle iholle). Viikottaisesta puhdistuksesta saa tehokkaamman kun sen tekee esim. kuuman suihkun tai saunan jälkeen, sillä silloin iho on pehmeämpi ja ihohuokoset ovat laajentuneet. (ei siis missään tapauksessa saunaan!) Myös viikottaiseen puhdistukseen tulisi valita oikeat, ihotyypin mukaiset tuotteet, jottei iho kärsi esim. liian puhdistavista tuotteista.

- Ihon kosteutus on tärkeää päivittäin -aamuin ja illoin. Monia tuotteita voi käyttää 24 tuntia, mutta ihosta riippuen saattaa olla hyvä hankkia päivä- ja yövoide erikseen. Päivävoiteen tarkoitus on suojata ihoa ulkoisilta rasitteilta, kuten esim. saasteet, pöly, pakkanen tai aurinko. Yövoide taas voi olla ravitsevampi, sillä yöaikaan iho on aktiivisimmillaan ja ravintoaineet imeytyvät paremmin. (note from Yade: voidetta kuluu kuitenkin sama määrä riippumatta siitä käyttääkö kahta eri voidetta vai samaa voidetta kahdesti päivässä. ;)). 

- Myös silmänympärysvoiteen käyttö on tärkeää, ja se olisi hyvä aloittaa silloin kun aloittaa meikkaamisenkin. Tästä myöhemmin lisää.


Miltä kuulostaa?

<3:lla Yade

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti