by Anna&Maria

by Anna&Maria

1/28/2013

Matkustan ympäri maailmaa, laukussa leipää ja piimää vaan...

Meillä ollaan täällä jo odottavissa ja innostuneissa tunnelmissa, sillä Maria on lähdössä pian viideksi viikoksi kiertelemään Aasiaa! :) Siitä sainkin idean tähän postaukseen. Kyselin nimittäin vähän Marialta siitä mitä kosmetiikkaa matkalle olisi hyvä ottaa mukaan, varsinkin silloin kun matkatavaramäärä on todella rajattu (Viimeksi matka taittui 10 litraa pienemmällä repulla!). Kyselin samalla myös vähän muita yleisiä asioita joita tulisi huomioida, passin ja hammasharjan lisäksi (Tämä on nimittäin jo Marian toinen pidempi reppureissu Aasiaan, eikä leivällä ja piimällä taida pitkälle pötkiä! ;)). Alustava reittisuunnitelma tällä hetkellä on Singapore-Malesia-Indonesia-Singapore-Peking, mutta se saattaa vielä kuulemma muuttua, jos paikanpäältä löytyy jotain super mielenkiintoista. :)

Aloitetaan kuitenkin siitä kosmetiikasta. Maria totesi, että koska viiden viikon reppureissulla ihonhoito on ehkä hieman hankalampaa, tulisi sen olla mahdollisimman vaivatonta. Tässä siis kosmetiikka-tuotteet, jotka Maria aikoo pakata mukaan:
- Pienet matkakokoiset 100ml shampoo ja hoitoaine (mahtuvat käsimatkatavaroihin, ovat yllättävän riittoisia ja paikan päältä voi ostaa lisää)
- Kasvojen puhdistukseen tuote, jossa on putsari, kasvovesi sekä silmämeikin poistoaine samassa (Marialla: Biothermin putsari herkälle iholle, 100ml)
- Hydrosmose syväkosteuttava naamio, joka sopii myös yöksi (myös reissussa ihon kosteutus on ensiarvoisen tärkeää)
- Maybelline dream fresh BB-voide (kosteusvoide, sävy ja aurinkosuoja samassa, SK30 - vielä ostoslistalla)
- Clinique kasvovoide SK25
- Kuorintakinnas vartalolle (tehokas, eikä vie repussa tilaa, ihon kuorinta matkalla on myös ensiarvoisen tärkeää, jotta iho hengittää ja pysyy kunnossa sekä aurinko tarttuu paremmin 
;))
- Mary Cohr energisoiva suihkugeeli 100ml
- Aurinkotuotteet Maria joutuu ostamaan paikan päältä, koska tuotteet eivät mahdu reppuun :P (jos matkatavaroissa olisi tilaa, Maria muuten valitsisi Lancasterin aurinkotuotteet)


Sen lisäksi että tila matkatavaroissa on rajallinen, täytyy pitkälle reissulle lähtiessä ottaa huomioon myös paljon muita asioita. Onneksi Aasiassa ilmasto on lämmin, jolloin paksuja vaatteita ei tarvitse pakata mukaan. :) Maria myös muistutti, että rokotusten on tärkeää olla kunnossa ja niitä kannattaa hyvissä ajoin tiedustella lääkäriltä. Kannattaa myös ottaa huomioon, että vaikka peruslääkkeitä on varmasti saatavilla paikan päältä, on omia lääkkeitä hyvä olla mukana (Maria aikoo pakata peruslääkkeistä mukaan ainakin haava- ja sidetarpeet sekä särky- kurkku- ja vatsalääkettä - viimekerrasta viisastuneena ;)). Reseptilääkkeitä saa ottaa mukaan vain reseptin kanssa. Muita hyödyllisiä asioita joita Marialla on tullut matkoilta hankittua ovat mm. retkimuki (voi juoda aamukahvit missä vain sekä tehdä keittoja ja nuudeleita), matkavedenkeitin (em. asioita varten :D), spork (eli spoon+fork tai LuHa eli lusikka+haarukka :D) sekä taskulamppu.

Parasta on se, kun Maria palaa takaisin ja on aina niin inspiroitunut ja täynnä uusia ideoita! Saa nähdä mitä uutta on luvassa? ;) Saan varmasti myös jakaa matkakuulumiset täällä teidän  kanssanne kunhan sen aika koittaa.

Nyt kuitenkin hyvää ja turvallista matkaa Marialle! (me muut saamme tyytyä mielikuvamatkailuun vaikkapa alla olevan Malesialaiselta hiekkarannalta otetun kuvan myötä)

ขอให้การเดินทางเป็นไปได้ด้วยดี! (eli hyvää matkaa thain kielellä :D)
P.S. Matkan ajanhan Marian asiakkaita hoitaa ihanainen Anna :)


P.P.S. Tänään Fresh Up! -etuna on ripsien ja kulmien värjäys 20€! (Lisätietoa tarjousehdoista viimeviikon Fresh Up! -postauksessa :))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti