by Anna&Maria

by Anna&Maria

1/19/2013

Ihotyypit osa I

Täälläkin ollaan jo rauhoituttu viikonlopun viettoon ja kuten edellisessä postauksessani lupasin, kerron seuraavaksi lisää ihotyypeistä ja niiden ominaisuuksista. Koska kasvohoito aloitetaan aina ihotyypin analysoinnilla, haastattelin tyttöjä asian tiimoilta. Aloitan nyt yleisimmästä ja harvinaisimmasta ihotyypistä - normaalista ja sekaihosta.

Normaali iho

Normaali iho on se harvinaisin ihotyyppi (uskokaa tai älkää!), jonka kaikki varmasti toivoisivat omaavansa. :) Tätä ihotyyppiä esiintyy enemmän nuorilla, ennen murrosiän alkamista. Normaalissa ihossa kaikki ihon toiminnot ovat tasapainossa, eikä epäpuhtauksia juurikaan ole. Iho on pehmeä ja joustava ja ihohuokoset ovat pienet. Kuitenkin, kuten mikä tahansa ihotyyppi, myös normaali iho kaipaa hoitoa ja se on yhtä tärkeää kuin millä tahansa muulla ihotyypillä. Tärkeintä normaalin ihon noidossa onkin sen kunnon ylläpitäminen. 

Kysyin tytöiltä myös millaiset tuotteet soveltuisivat parhaiten normaalin ihon kotihoitoon. Tässä vastaukset: Päivittäiseen puhdistukseen olisi hyvä käyttää puhdistusmaitoa tai -vaahtoa sekä alkoholitonta kasvovettä (ei "rajuja" puhdistustuotteita). Kosteusvoiteeksi soveltuu hyvin kevyt kosteusvoide aamuin ja illoin. Viikottain olisi myös hyvä käyttää kuorintaa (rakkeellista tai rakeetonta riippuen ihon herkkyydestä) sekä kosteuttavaa naamiota.

Sekaiho

Sekaiho on sitten se yleisin ihotyyppi ja yleensä myös se vaikein hoitaa (valitettavasti). Sekaiholle tyypillistä on rasvoittuva ja kiiltelyyn taipuvainen T-alue (eli otsa, nenä ja leuka, jotka muodostavat kasvoille T-kijaimen muotoisen alueen. :)), muutoin iho (eli lähinnä posket) on normaali tai kuiva. Rasvoittuvilla alueilla ihohuokoset ovat suuret ja muualla normaalit. 

Kun kysyin tuotteista, tytöt vastasivat yhteen ääneen, että tuotteet valitaan aina asiakkaan ja vuodenajan mukaan. Sekaiho saattaa olla talvella hyvin pintakuiva ja kaivata huomattavasti kosteuttavampia tuotteita kun kesällä. Kuorintaa olisi hyvä käyttää kerran viikossa ja ihon eri alueille olisi hyvä käyttää alueen "ihotyypin" mukaista naamiota (esim. T-alueelle tasapainottava naamio ja poskille kosteuttava tai rauhoittava).

Ensi viikolla on luvassa lisää ihotyypeistä, sekä kaikille ihotyypeille yhteisistä "lisäominaisuuksista" (monimutkaista minunkin mielestäni, onneksi minun ei tarvitse ihotyypeistä huolehtia ;)). Pysykäähän siis kuulolla ja nauttikaa auringosta!

Rentouttavaa viikonloppua!

<3:lla Yade

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti