by Anna&Maria

by Anna&Maria

12/12/2013

Yaden joulukalenterin 12.luukku

Marian joulu

Joulu on ehdottomasti yksi suosikkipyhistäni. Parasta joulussa on rauha ja perheen kanssa vietetty aika. Tämän lisäksi meidän jouluumme kuuluu erittäin suurena osana ruoka. Tietysti silloin kun olimme lapsia, parasta joulussa oli tietysti lahjat! :) Ajan myötä sitä arvostaa hieman eri asioita.

Jouluaatto alkaa aina aamupurolla ja kahvilla vanhempieni luona. Yleensä minä olen se ensimmäinen, joka innoissaan soittaa niiden ovikelloa. Mahat pullollaan puuroa katsotaan yhdessä joulurauhan julistus. Tämän jälleen käydään yleensä hautausmaalla sytyttämässä kynttilät.

Vihdoinkin on se koko vuoden odotetun joulupäivällisen aika! Meillä joulupöytä koostuu kinkusta, laatikoista, rosollista, monista kalaherkuista sekä voileipäkakuista. Ruokaa on aina niin järjetön määrä, että sillä ruokkisi isommankin suvun. Mutta se on ihanaa! Joka vuosi äiti haluaa aina kokeilla jonkin uuden reseptin, mutta mitään vanhoja reseptejä ei kuitenkaan jätätä pois. Joten voitte vaan kuvitella kuinka montaa eri kalaherkkua, kakkua ja pateeta tässä vuosien varrella on kertynyt. Käytännössä meillä oikeestaan syödään sitten koko loppupäivä! Välillä pidetään taukoa ja juodaan tietysti kahvit ja syödään torttuja sekä muita makeita herkkuja. Mutta heti kun mahaan taas vähänkään mahtuu, niin taas syödään :D Mutta mikäs sen ihanampaa kun olla oman perheen kanssa ja nauttia.

Sama ruljanssi toistetaan vielä joulupäivänä. Tapanina yleensä tekeekin jo sitten mieli pizzaa :) Kuulostaako tutulta?

Ihanaa joulun odotusta kaikille!



<3 Maria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti