by Anna&Maria

by Anna&Maria

5/17/2013

Nyt lähtee käsistä...

"Siellä, Onnen maassa, käsiinkin on vaihdettu huulten nahka jotta sormet voisivat suudella." -Tommy Tabermann-

Kuva: Google

Ulkona on ihanan kesäistä ja hanskat on ainakin meillä jo tovi sitten "heitetty naulaan". ;) Mitäs sieltä talvitumppujen alta paljastuukaan..? Ihanan pehmeät ja hyvinvoivat vai pakkasen puremat ja kuivat kädet?

Kädet ovat ihmisen käyntikortti, ne ovat esillä lähes kokoajan. Niiden avulla hoivataan, hoidetaan, tervehditään, jne. Usein niiden hoitaminen kuitenkin jää vähemmälle huomiolle. Kädet joutuvat myös useammin alttiiksi rasitukselle ja menettävät sen vuoksi helposti kosteutta ja kimmoisuutta. Esteettisen näkökulman lisäksi ehjä käsien iho on useimmiten riittävä suojaa myös mm. infektioiden varalta, sillä rikkinäiselle iholle erilaiset pöpöt myös tarttuvat helpommin.

Käsien iho on erilaista verrattuna muuhun vartaloon (pl. jalkapohjat :) ). Kynnet suojaavat sormenpäitä rasitukselta (tällä vois siis viimeistään perutella sen miksi rakennekynnetkin ovat hyödylliset :) ) ja kynsinauhat suojaavat kynnenjuurta sekä kynsiaihetta.

Pyysinkin tyttöjä kertomaan seuraavaksi vinkkejä käsien kotihoitoon. :)
  1. Kuorinta: poistaa kuollutta ihosolukkoa sekä kirkastaa ihoa ja vilkastuttaa verenkiertoa
  2. käsivoide: pehmentää, ravitsee ja suojaa ihoa
  3. kynsinauhavoide/öljy: hoitaa, suojaa ja pehmentää kynsinauhoja
Käsihoito on hyvä aloittaa kylvyllä, jotta iho sekä kynsinauhat pehmenevät ennen kuorintaa ja kynsinauhojen työstämistä. Kynsinauhoja voi kylvyn jälkeen ensin varovasti työnnellä. Tärkeä on poistaa vain kynnen pinnalla kasvava osa, jotteivat kynsinauhat tulehdu tai kynsiaihe vaurioidu. Kynsinauhojen työstämisen jälkeenkynnet viilataan. Viilauksessa tärkeintä on, että kynsiä viilataan yhteen suuntaan jottei kynsien rakenne rikkoonnu (aiheuttaa mm. liuskoittumista ja lohkeilua). Lasiviilaa käytettäessä voi kynttä viilata myös molempiin suuntiin. Kynsien liuskottuminen voi kertoa myös kuivuudesta, tai siitä, ettei kalsium imeydy kunnolla. Valkoiset pilkut kynsissä taas usein kertovat kalsiumin tai sinkin puutteesta. Lopuksi levitetään vielä ravitseva käsivoide, sekä kynsinauhavoide tai -öljy. (Ja sitten alkaa tietysti nenää kutittaa, kun rasva on levitetty käsiin.. :D)

<3:lla YadeEi kommentteja:

Lähetä kommentti